Ćirilica  |  Latinica  |  English  |  
   
 
Naslovna  >  Turizam
 
Sportski turizam Verzija za štampu
  Sportski klubovi

Vlasina je jedan od retkih krajeva u Srbiji koji pruža najraznovrsnije mogućnosti za sportsko-rekreativni turizam.

Vlasina ima idealne terene za zimske sportove: skijanje, sankanje, vožnju skuterima i klizanje jer je u toku zime led na jezeru prosečne debljine 40 cm i zadržava se oko 45 dana, dok se sneg na Vlasinskoj visoravni zadržava u proseku oko 100 dana.

I letnji turizam ima šta da ponudi. Sveže sunčano vreme sa retkim padavinama, čistim planinskim vazduhom, zbog čega je i Vlasina dobila naziv „fabrika crvenih krvnih zrnaca“, idealno je za odmor i rekreaciju.

Oni željni sporta i zabave mogu se oprobati u sportskom ribolovu, vožnji čamcima, veslanju i jedrenju ukoliko vetrovi na jezeru to omogućavaju. U julu i avgustu posetioci mogu uživati u kupanju u jezeru, jahanju konja, vožnji džipovima, planinarenju i svakodnevnim šetnjama u prirodi.

U toku leta brojni sportisti dolaze na kondicione pripreme jer idealna nadmorska visina i čist planinski vazduh, kako kažu sportisti utiče pozitivno na njihovu kondiciju.

Smenjuju se veslači, košarkaši, fudbaleri, atletičari, biciklisti, bokseri i karatisti i svi se slažu u jednom: da na čistom vlasinskom vazduhu treninzi mogu da traju duže i mnogo su kvalitetniji.

Moderno opremljeni ugostiteljski objekti domaćini su sportistima  iz zemlje i  inostranstva.

Već po tradiciji se svake godine na visinskim pripremama smenjuju fudbaleri Crvene zvezde, fudbalskih klubova Rad i Obilić kao i brojni košarkaški i drugi sportski klubovi.

Mnoga sportska poznata imena potekla su baš iz naših krajeva, a mnogi poznati sportisti su prve sportske korake započeli upravo na Vlasini.

 
Opština Surdulica
Javne nabavke
Predeo izuzetnih odlika Vlasina
Surdulički Kulturni Centar
Progres
YouTube kanal
Katalog - Koprivštica
Katalog - Surdulica
Strategi? v ob?inite Surdulica i Kopriv?ica
Strategija u opštinama Surdulica i Koprivštica
Dunav osiguranje
Soulfood
Srbija.Moja zemlja.Moje putovanje
 
         
Turistička organizacija opštine Surdulica © 2011
Sva prava zadržana  |  Mapa sajta  |  Poseta: 1.605.754