Ćirilica  |  Latinica  |  English  |  
   
 
Naslovna  >  Turizam
 
Vlasinsko leto Verzija za štampu

 

Drugi vikend u mesecu julu

Na inicijativu kulturnih entuzijasta Surdulice, davne 1985. godine, na prelepim terenima pored Vlasinskog jezera, održana je prva kulturno-turistička manifestacija “Vlasinsko leto”. Decenijama unazad, odavde pa širom Evrope, razležu se zvuci trube koji su bili, a i danas jesu, znak prepoznavanja kada je reč o ovim krajevima.

Prvi sabor je održan 7. jula 1985. godine. Još od prvog predtakmičenja, ovu manifestaciju karakteriše bogat revijalni program u kome učestvuju izvorne pevačke i folklorne grupe Jugoistočne Srbije.

U ove dane i na Vlasini se paralelno sa događanjima u Surdulici odvija bogat program poput takmičenja kuvara u spremanju ribljih specijaliteta “Vlasinski kotlić”, takmičenje ribolovaca "Vlasinska udica", trka čamaca na jezeru i "Džipijada".

U dane trajanja manifestacije, program proprati oko 30.000 posetilaca, što je jedan od razloga za veliko interesovanje sponzora koji pomažu organizaciji.

U perspektivi Vlasinskog leta, organizacioni odbor planira očuvanje izvornog stvaralaštva i samih korena etno muzike u nas, uz tendenciju da se manifestacija internacionalizuje, tako što će u njenom revijalnom delu uzimati učešće što veći broj samoukih stvaraoca i orkestara sa Balkana i šire.

 

 
Opština Surdulica
Javne nabavke
Predeo izuzetnih odlika Vlasina
Surdulički Kulturni Centar
Progres
YouTube kanal
Katalog - Koprivštica
Katalog - Surdulica
Strategi? v ob?inite Surdulica i Kopriv?ica
Strategija u opštinama Surdulica i Koprivštica
Dunav osiguranje
Soulfood
Srbija.Moja zemlja.Moje putovanje
 
         
Turistička organizacija opštine Surdulica © 2011
Sva prava zadržana  |  Mapa sajta  |  Poseta: 1.605.753